Praktisch

Ja we zijn wiskundigen. En nee, we zitten niet de hele dag ingewikkelde sommen te maken.

De problemen waaraan wij werken zijn praktisch, net zoals wijzelf praktisch zijn. Én onze oplossingen.

De benadering kan binnen onze teams heel gedetailleerd zijn, met veel data en formules.

In andere situaties volstaat een eenvoudig patroon dat zonder moeilijk rekenwerk – bijvoorbeeld logisch redenerend toegepast kan worden. Geen wiskunde, zou je kunnen denken, maar dat is niet zo. Zeker weten dat een bepaalde vereenvoudiging volstaat, vereist veel wiskundige kennis in de breedte. Eenvoud en elegantie zijn soms verre van simpel.

Veel ervaring

Onze vraagstukken mogen heel technisch zijn: met vele decennia aan ervaring en een multi-disciplinair team van toppers weten we hoe we complexiteit en aanverwant risico gefaseerd moeten benaderen om op concrete resultaten uit te komen.

Een vraagstuk mag ook heel maatschappelijk zijn. Zodra er informatie of data beschikbaar is kunnen we beginnen met zoeken en duiden. Mede-oprichter van Bureau WO is PBLQ, een acroniem voor ‘Publiek’. PBLQ is een gerenommeerde dienstverlener voor de overheid op het vlak van informatie, bestuur en beleid. Regelmatig trekken we samen op in projecten voor de overheid die we verrijken met de herkenning van patronen.

De mensen

Onze mensen zijn hoog opgeleid, bieden senioriteit en zijn praktisch

Janne Brok, Directeur

PhD in Theoretische Optica. Ervaring als engineering consultant voor de high tech, innovatie manager en directeur van een wiskundig engineering bureau met 45 PhD level consultants and engineers.

Erik de Ruijter, Partner

Bachelor in Toegepaste Fysica. Internationale ervaring met het initieren, ontwikkelen en lanceren van disruptieve startups, onder andere in senior management posities voor Philips Research. NOBCO-gediplomeerd professioneel coach.

Teams, Mathfinders

Mathfinders passen bestaande wiskunde toe als technologie op nieuwe problemen. Ze schakelen snel op de inhoud. We werken in teams die we samenstellen via ons internationale netwerk van universiteiten en zelfstandigen. Heb je interesse? Ja, we staan open voor nieuwe kandidaten.